طرز تهیه قیسی ها به گونه ای است که میوه زردآلو به نوعی خشکبار با ویژگی های خاص، تبدیل می گردد. برگ یا برگه قیسی زردآلو چیست و چگونه تهیه می شود؟
طرز تهیه قیسی میوه زردآلو بستگی به میزان آن خواهد داشت. اگر به صورت خانگی قرار باشد، قیسی تولید گردد، می توان از نور خورشید در فضایی همچون حیاط و یا تراس استفاده نمود. که البته باید تمهیداتی هر چند جزئی برای جلوگیری از آلوده شدن آن، اندیشید. قیسی زردآلو در مقادیر کم به صورت خانگی با استفاد از فر نیز قابل تهیه می باشند، اما همان طور که می دانید قیسی یکی از خشکبار های پر مصرف می باشد به همین دلیل تولید عمده آن در مقادیر بالا، لازم و ضروری است.
تولید عمده قیسی زردآلو
به طور کلی قیسی زردآلو به دو روش آفتابی و دودی به صورت عمده تولید می گردد، در روش آفتابی قیسی ها در معرض حرارت خورشید پهن شده و به مرور زمان با توجه به شرایط آب و هوایی خشک می شوند.
در روش دودی قبل از این که قیسی در معرض آفتاب قرار گیرد، از دود گوگرد در مقادیری مشخص در فضایی با شرایطی ویژه، استفاده می شود تا رنگ زردآلو ثابت باقی بماند، بعد از این مرحله، در معرض خورشید قرار گرفته که قیسی های خوش رنگ طلایی حاصل می شوند.
طرز تهیه برگ قیسی
برگ قیسی یکی از فراورده های قیسی و یا شاید بهتر باشد، بگوییم زردآلو است که مراحل تولید و تهیه آن همانند قیسی است، آنچه باعث تفاوت در قیسی و برگه قیسی شده است، طرز آماده کردن زردآلو برای خشک کردن می باشد. برای تولید برگه قیسی، هسته زردآلو از آن جدا شدن و زردآلو باز شده در معرض خورشید قرار می گیرد.
منبع: بازار آجیل و خشکبار ایران
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.